Saturday, 14 November 2020

Pendawaian Elektrik Electrical Wiring Wireman Pemasangan Socket Water Heater Troubleshooting Blackout Bukit Kapar | Bukit Kerayong | Bukit Cerakah | Hamzah Alang | Meru

 Pelanggan Makwe Engineering 




Beberapa minggu lalu, salah seorang team Makwe telah dihubungi dan beliau mengatakan hasratnya untuk menggunakan perkhidmatan Makwe untuk pendawaian 1 rumah di kediaman beliau di Cantara Residence, Damansara. Setelah membuat site visit, kata sepakat telah dibuat dan beliau bersetuju untuk menggunakan perkhidmatan daripada kami.
Setelah hampir seminggu team berkampung di Damansara bagi merealisasikan impian Tuan Muzakkir untuk mempunyai sebuah kediaman yang berkonsepkan showroom yang cantik. Beliau request untuk membuat wiring satu rumah, pemasangan soket, pemasangan lampu chandelier, lampu eyeball dan lain lain.
Akhirnya selesai tugasan Team Makwe di Damansara.Tuan Muzakkir juga berpuas hati dan seronok dengan hasil kerja team yang kemas dan sempurna. Beliau juga telah berikan kerjasama yang baik dan memudahkan urusan team semasa disite. Terima kasih Tuan kerana mempercayai Makwe Engineering dan kami doakan supaya Tuan dipanjangkan umur dan dikurniakan rezeki yang tak pernah putus. Amiin
Jom whatsApp kami www.wasap.my/60176824232 - Encik Din.
Fb Page: Makwe Engineering
Instagram: Makwe Engineering
Wiring Meru Klang | Wiring Klang | Wireman Klang | Wireman Meru | Wireman ShahAlam | Wiring Sementa | Wiring Rantau Panjang | Kontraktor Elektrik | Pemasangan Kipas | Pemasangan Lampu | Pendawaian Elektrik | Kontraktor Pendawaian Elektrik | Kontraktor Berdaftar | CIDB | Wireman Malaysia | Wireman Kompeten | Electrical Wiring | Electrician Shah Alam | Electrician Klang




Fungsi clamp meter


Apa itu clamp meter? Clamp meter adalah alat pengujian yang berfungsi untuk mengukur arus elektrik, mengukur voltan serta mengukur rintangan. Team Makwe Engineering juga menggunakan clamp meter. Segera hubungi kami sekiranya rumah anda blackout/ trip. Kami boleh bantu anda membuat penyelenggaraan elektrik dan troubleshooting.
Wiring Meru Klang | Wiring Klang | Wireman Klang | Wireman Meru | Wireman ShahAlam | Wiring Sementa | Wiring Rantau Panjang | Kontraktor Elektrik | Pemasangan Kipas | Pemasangan Lampu | Pendawaian Elektrik | Kontraktor Pendawaian Elektrik | Kontraktor Berdaftar | CIDB | Wireman Malaysia | Wireman Kompeten | Electrical Wiring | Electrician Shah Alam | Electrician Klang

 

Dijauhi daripada sifat malas

 


Doa mencegah diri daripada sifat malas.
Doa ini diriwayatkan oleh Imam Bukhari dan Muslim dari Sayidah Aisyah. Doa ini sangat dianjurkan untuk dibaca ketika membaca doa Iftitah setelah takbiratul ihram, dibaca setelah membaca duduk tasyahud akhir setelah membaca salawat dan salam kepada Nabi saw dan keluarganya.


Pendawaian Elektrik Electrical Wiring Wireman Pemasangan Socket Water Heater Troubleshooting Blackout Alam Budiman | Shah Alam | Denai Alam | Bukit Jelutong | Saujana Utama

 Pelanggan Makwe Engineering 



Selesai tugasan team membantu Tuan Ismail di Denai Alam, Shah Alam. Beliau request untuk team membuat pemasangan lampu dan kipas, pemasangan socket, supply lampu Led serta membuat electrical checking sekiranya terdapat wiring yang rosak atau bermasalah.
Terima kasih kami ucapkan kepada Tuan kerana membuat pilihan yang tepat dengan memilih kami untuk membantu menyelesaikan masalah tuan. Kami amat menghargainya dan Tuan Ismail juga telah memberikan kerjasama yang baik dengan team semasa kerja - kerja dijalankan. Kami doakan supaya Tuan sekeluarga sentiasa dipanjangkan umur dan diberikan rezeki yang sentiasa berpanjangan. Amiin
Tercari - cari wireman yang trusted untuk membuat pendawaian elektrik satu rumah? Kenapa nak susah - susah? Makwe Engineering kan ada. Jom whatsApp kami untuk booking tarikh dan dapatkan rundingan berkaitan dengan pendawaian elektrik. Kami bantu anda.
Jom whatsApp kami www.wasap.my/60176824232 - Encik Din.
Fb Page: Makwe Engineering
Instagram: Makwe Engineering
Wiring Meru Klang | Wiring Klang | Wireman Klang | Wireman Meru | Wireman ShahAlam | Wiring Sementa | Wiring Rantau Panjang | Kontraktor Elektrik | Pemasangan Kipas | Pemasangan Lampu | Pendawaian Elektrik | Kontraktor Pendawaian Elektrik | Kontraktor Berdaftar | CIDB | Wireman Malaysia | Wireman Kompeten | Electrical Wiring | Electrician Shah Alam | Electrician Klang




Kelebihan lampu Led

 

Kelebihan menggunakan lampu Led.
Lampu led lebih menjimatkan tenaga dan jangka hayat lebih panjang kerana lampu led tidak mudah rosak serta penggantiaannya lebih mudah dan senang berbanding lampu lain.
Wiring Meru Klang | Wiring Klang | Wireman Klang | Wireman Meru | Wireman ShahAlam | Wiring Sementa | Wiring Rantau Panjang | Kontraktor Elektrik | Pemasangan Kipas | Pemasangan Lampu | Pendawaian Elektrik | Kontraktor Pendawaian Elektrik | Kontraktor Berdaftar | CIDB | Wireman Malaysia | Wireman Kompeten | Electrical Wiring | Electrician Shah Alam | Electrician Klang


Doa untuk memulakan sesuatu pekerjaan

 


Doa sebelum memulakan kerja atau sesuatu pekerjaan.
Ya Allah, sesungguhnya aku memohon kepadamu sihat tubuh badan dan kesihatan yang baik yang boleh memudahkan urusanku untuk bekerja dan mencari rezeki yang halal untuk keluargaku Ya Allah. Amiin


Pendawaian Elektrik Electrical Wiring Wireman Pemasangan Socket Water Heater Troubleshooting Blackout Klang | Taman Seri Andalas | Bukit Kuda | Sungai Rasau | Taman Sentosa

 Pelanggan Makwe Engineering 



Wah cantiknya cafe Tuan Amir ni. Customer nak datang makan rasa seronok je. Terima kasih Makwe ucapkan kepada Tuan Amir di Bukit Jelutong kerana memilih untuk menghubungi dan menggunakan perkhidmatan Makwe Engineering. Kami berbesar hati dapat membantu mencantikkan cafe Tuan. Terang benderang Pabloz Cafe dari jauh pun customer tak sabar nak masuk.
Antara kerja yang team Makwe lakukan di Pabloz Cafe adalah pemasangan socket plug, pemasangan kipas gergasi, pemasangan lampu, membuat penyelenggaraan elektrik di cafe serta pemasangan point wiring baru. Staff di cafe sangat friendly dan telah berikan kerjasama yang baik dengan Team. Kami doakan supaya perniagaan Tuan Amir sentiasa maju dan dilimpah rezeki yang melimpah ruah. Amiin.
Cantikkan cafe customer ni lepas semua lampu dah kami pasang haa siap ada kipas gergasi lagi tau. Takkan nak tengok je? Jom booking dengan kami untuk dapatkan servis yang terbaik dan mantap. WhatsApp kami segera www.wasap.my/60176824232 - Encik Din.
Fb Page: Makwe Engineering
Instagram: Makwe Engineering
Wiring Meru Klang | Wiring Klang | Wireman Klang | Wireman Meru | Wireman ShahAlam | Wiring Sementa | Wiring Rantau Panjang | Kontraktor Elektrik | Pemasangan Kipas | Pemasangan Lampu | Pendawaian Elektrik | Kontraktor Pendawaian Elektrik | Kontraktor Berdaftar | CIDB | Wireman Malaysia | Wireman Kompeten | Electrical Wiring | Electrician Shah Alam | Electrician Klang